تحلیل روزانه بازار آهن دوشنبه ۲۳ مرداد؛ آینده فولاد جهانی به کدام سمت می‌رود/ سایه تحرکات سیاسی بر ثبات نرخ ارز

بازار آهن

تازه ترین گزارش از بازار آهن و فولاد در روز دوشنبه از سایه تحرکات سیاسی بر ثبات نرخ ارز حکایت دارد.

نرخ دلار امروز در بازار غیر رسمی ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت خورد که این نرخ نسبت به روز گذشته افزایش جزئی نشان می دهد. البته ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار ارز در بازار فولاد هم تاثیر داشت و نوسانات در این بازار را به حداقل رساند.

در همین حال، به نظر می‌رسد تحرکات سیاسی دولت بر اقتصاد تاثیر مستقیم گذاشته و بازار ارز روزهای آرامی را طی می‌کند. همچنین سفر احتمالی رئیس جمهور به عربستان سعودی باعث تثبیت نرخ ارز در بازار خواهد شد.

از سوی دیگر، هفته گذشته میلادی واردات سنگ آهن چین با نوسانات زیادی همراه بود و با افزایش حدود دو دلاری به ۱۰۵ دلار رسید اما دوباره به همان نرخ پایه بازگشت. عرضه سنگ آهن ممکن است در نیمه دوم سال افزایش یابد، زیرا تولید چهار شرکت معدنی برتر جهان تاکنون در سال جاری افزایش یافته و صادرات از کشورهایی مانند هند، ایران و کانادا نیز افزایش یافته است.

البته نوسان در بازار جهانی معطوف به کشور چین نبود بلکه در ترکیه نیز شاهد نوسان قیمت قراضه بودیم. طی هفته گذشته میلادی قیمت قراضه وارداتی ترکیه ۳۵۷ دلار در هر تن رسید. آنطور که بررسی‌ها نشان می‌‌دهد، نرخ معاملاتی قراضه در اروپا باعث نوسان در این بازار شده است.

در بازار بیلت نیز شاهد تغییراتی بودیم به طوری که بیلت صادراتی فوب دریای سیاه تا ۹ دلار افزایش یافت و به ۴۴۰ دلار در هر تن رسید. همچنین در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی ۲ دلار افت داشت و ۵۴۰دلار در هر تن فوب ثبت شد.

در میان کشورهای منطقه، ایران با وجود محدودیت‌های فراوان اخیراً رشد کرده و به هفتمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر ظرفیت فولادسازی درست پس از کره جنوبی، تبدیل شده است. ظرفیت در ایران در شش سال گذشته ۲۵ میلیون تن متریک افزایش یافته و به ۶۲.۸ میلیون تن متریک رسیده است.

در عین حال، شکاف بین ظرفیت جهانی فولادسازی و تولید فولاد خام از ۵۱۲.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۶۲۷.۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت که نشان‌دهنده ضعف مجدد در تقاضا و تولید فولاد جهان، در بحبوحه رشد مداوم ظرفیت است. نرخ بهره برداری از ظرفیت جهانی نیز در سال ۲۰۲۲ با ۴.۴ واحد درصد کاهش به ۷۴.۵ درصد تحت تأثیر هزینه های بالای انرژی که منجر به توقف تولید در بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد شد، رسید. این موضوع نشان می دهد که نرخ بهره برداری و کاهش آن با یک صنعت فولادی پایدار و اقتصادی سازگار نیست.

به هر حال، به نظر می‌رسد اقتصاد فولاد اکنون از صرفه اقتصادی فاصله گرفته است اما در شش ماه دوم سال میلادی وضعیت این بازار بهبود خواهد یافت.

آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟

در همین حال، در بازار میلگرد قیمت محصولات شرکت ها با ۱۰۰ تومان افزایش اعلام شده است.

علاوه بر این، در بازار ناودانی قیمت همه شرکت با ثبات همراه بود است.

در بازار تیرآهن در بخش کیلویی تا این لحظه قیمت محصولات ۹۰ تا ۱۸۳ تومان کاهش داشته است، ضمن اینکه در این بازار در بخش شاخه ای شرکت ها قیمت ۹۰ تا ۱۸۳ هزار تومان کاهش و داشته است.

در بازار پروفیل شاهد رشد ۱۰۰ تومانی قیمت ها هستیم.

toospendar
ارسال دیدگاه