تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ای که گذشت

آهن و فولاد

پیش‌ بینی چشم‌انداز بازار فولاد

در هفته منتهی به ۲۳ تیر، همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها در بازار آهن و فولاد بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۲۴۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد درن بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۳۶۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۶۲۰۰تومان به ازای هر کیلو رسید.

🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۲ درصد کاهش یافته است.

🔸در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۷۳۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۷۸۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۴ تیر ۱۴۰۲، افزایش ۸۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۴ درصدی داشت.

🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۲۷۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۱۰۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۲ تیر ۱۴۰۲، ۲۸ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۱ درصد کاهش یافت.

🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۶ تیر ۱۱.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۸ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۴۹ درصد حجم عرضه شده شمش، معامله شد.

🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۱۰۰ تومانی (۲.۲ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۹۸۰۰ تومان به ۴۸۷۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با کاهش ناچیز ۲ تومانی در هفته گذشته به ۳۷۵۰۷ تومان رسید.

🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش رو شاهد تداوم روند اصلاحی قیمت‌ها باشیم. متأسفانه رکود و ضعف شدید تقاضای مصرفی به واقعیت سخت بازار فولاد تبدیل شده و همزمان روند نزولی قیمت‌ها در بازارهای صادراتی و رقابت شدید باعث شده تا مازاد عرضه در بازار داخلی تشدید شود. قیمت پایه میلگرد تعدادی از مبادی در بورس کالا بالاتر از قیمت‌های موجود در بازار است و این امر تقاضا برای میلگرد در بورس کالا را به شدت کاهش داده است. همزمان تقاضا برای شمش در بورس کالا نیز در اوج محدودیت‌های برق چنگی به دل نمی‌زند که این امر عمق رکود در بازار فولاد را نشان می‌دهد. در بازارهای صادراتی نیز موجی از کاهش قیمت‌ها در روسیه و منطقه CIS آغاز شده که این امر بر قیمت‌های پیشنهادی صادرکنندگان ایرانی تأثیر گذاشته است. همه این عوامل باعث خواهد شد تا اصلاح زمانی و اصلاح قیمتی در بازار فولاد ایران در کوتاه مدت کمابیش ادامه داشته باشد.

toospendar
ارسال دیدگاه