در حال حاضر قیمت محصولات فولادی عرضه شده در بورس کالا با قیمت های جهانی اختلاف زیادی دارد و ارزانتر است می توان پیش بینی کرد که پتانسیل رشد قیمت ها وجود دارد.
مدیرعامل شرکت راهبر فرآیند آریا گفت: پیش بینی میشود قیمت سنگ آهن در سه ماه دوم سال جاری میلادی در صورت عدم تغییر شرایط رشد افزایشی باشد.
علی هراتیان، عضو هیات مدیره شرکت فکور صنعت افزود: ادامه جنگ در اوکراین، تحریم های روسیه، افزایش تنشهای اقتصادی برخی کشورها، گسترش موج جدید کرونا در چین، نرخ تورم فدرال رزرو و اثر افزایش قیمت ها بر میزان تقاضای خریداران از عوامل اصلی در رشد قیمتی محصولات فولادی بویژه سنگ آهن است.
به گفته این فعال اقتصادی، تعیین قیمت جهانی سنگ آهن بر اساس میزان عرضه و تقاضای آن است و عوامل مختلفی مانند قیمت جهانی فولاد، شاخص تولید ناخالص داخلی، قیمت نفت، قیمت برخی فلزات جایگزین مانند آلومینیوم، طلا، نرخ بهره، نرخ تورم، ارزش دلار، ارزش سهام و میزان تولید آهن و فولاد بطورعمومی بر بازار آن تأثیر می گذارد.
وی ادامه داد: تحولات غولهای تولید کننده سنگ آهن مانند واله و ریو تینتو، موجودی بنادر کشورهای صادرکننده سنگ آهن، موجودی بنادر چین، موجودی انبارهای فولادسازان ، شاخص حمل دریایی و سیاست ها و شاخص های اقتصادی کلان چین از دیگر عوامل ویژه و انحصاری محصولات سنگ آهن بر نوسانات بازار سنگ اهن باشد.
عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران تصریح کرد: برای درک نوسانات بازار جهانی سنگ آهن باید نگاهی به تحولات این چند سال بیاندازیم چراکه در طول سالها، قیمت سنگ آهن به شدت در نوسان بوده است. به عنوان مثال، قیمت ها در فوریه ۲۰۱۱ حدود ده سال قبل حدود ۱۸۷ دلار در هر تن بود و سپس به ۴۱ دلار در هر تن در دسامبر ۲۰۱۵ سقوط کرد که این افت شدید قیمتی به کاهش تقاضای فولاد چین نسبت داده شد.
هراتیان گفت: چین در آن سال تقریبا دو سوم سنگ آهن موجود تولیدکنندگان بزرگ مانند بی.اچ.پی بیلیتون، ریوتینتو و واله را خریداری کرد و از سوی دیگر دسترسی لاسان این شرکت ها به ذخایر سنگ آهن و صرفه جویی در مقیاس موجب افزایش تولید و مازاد عرضه شدند که در نتیجه معادن سنگ آهن پرهزینه مجبور به کاهش تولید شدند.
مدیرعامل شرکت راهبر فرآیند آریا با اشاره به کاهش تولید، تجارت و حمل و نقل سنگ آهن به دلیل همه گیری کووید۱۹ افزود: پاندمی جهانی کووید منجر به کاهش جهانی مصرف و تولید فولاد شد درنتیجه، قیمت ها پس از نزدیک شدن به محدوده ۱۱۹٫۵۸ دلار در جولای ۲۰۱۹ تقریباً یک سال قبل از آن، به کمترین میزان در سال ۲۰۲۰ یعنی ۸۲٫۹۰ دلار در ژوئن همان سال کاهش یافت.
عضو هیات مدیره شرکت فکورصنعت ادامه داد: با بهبود شرایط اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱، قیمت سنگ آهن دوباره افزایش یافت و قیمتها در ژوئن ۲۰۲۱ به ۲۱۵ دلار در هر تن رسید و مجددا در سپتامبر ۲۰۲۱ به ۱۱۳ دلار در هر تن کاهش یافت.
هراتیان تصریح کرد: موسسات بین المللی مانند فیچ ، بلومبرگ، یو.بی.اس سوئیس و یا سیتی گروپ قیمت سنگ آهن را بین ۸۵ دلار تا ۱۱۵ دلار پیش بینی می کردند اما رویدادهایی مانند درگیری های اوکراین در ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی، افزایش قیمت نفت، محدودیتهای حمل و نقل بین المللی و سایر عوامل قیمتها را تا محدوده ۱۶۰ دلار افزایش داد.
عضوهیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران افزود: هم اکنون اخباری مبنی برکاهش موجودی سنگ آهن در بنادر وارداتی چین که پایینترین سطح از ابتدای سال جاری میلادی، همزمان با افزایش سرعت حمل و نقل دریایی به گوش میرسد که می تواند محرک افزایش قیمتها باشد.
هراتیان درباره قیمت بیلت و شمش ایران هم تصریح کرد: در حال حاضر قیمت محصولات فولادی عرضه شده در بورس کالا با قیمت های جهانی اختلاف زیادی دارد و ارزانتر است می توان پیش بینی کرد که پتانسیل رشد قیمت ها وجود دارد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.